Големо Среќно Семејство

Поради тоа што сум мераклија на стари семејни фотографии ова слика ми буди посебно топли емоции. Инаку многу е популарна на грчките форуми и блогови најчесто оди со текстот „Фиромски Нацисти“

Инаку на неа можете да забележи Италијанско Фашистичко знаме,Италијански Германски и Бугарски војници,селани, слики на Хитлер, Борис 3, Обединтета Македонија, Натписи на Бугарски јазик и уште што ли не само слика на Хирохито фали.

Едно вистинско големо и среќно семејство!0 comments ↓

#1   Пролетски on 04.16.14 at 7:53 pm

ки ки ки..
мразам што ќе го речам ова ам до негде во право с егрциве (ама и они не се ангели) оваа карта ја имаше и на Гоце Делчев гробот кога грујо ставаше цвеќе.
А иначе селаните ил исе монтирани на сликава или со пушка се натерани да се сликаат (второво веројатно).

#2   Guest on 04.16.14 at 7:53 pm

Обединтета Македонија е наше дело!

#3   Stefus-Refus on 04.16.14 at 7:53 pm

Е сега дали е „ваше“ дело или на Пикасо неможам да го прочитам потписот на цртежот.

#4   Guest on 04.16.14 at 7:53 pm

Италијански војници нема! Има македонски селани/бугари/!!!

#5   Stefus-Refus on 04.16.14 at 7:53 pm

Хмммм глеј го знамете на Десно и текстот на Итаљанаски. Додуше не сум експерт по нацистички униформи ама мислам дека има само швабски војници.Забавна е сликата ради тоа што ги има сите само јапанци фалат.

#6   Stefus-Refus on 04.16.14 at 7:53 pm

Не се гледа ама од кај што е камерата има 3-4 ес-есовци со шмајзери накај нив и им викаат „Смејте се или…“ Инаку мислам дека е сликана во Скопје.
http://i173.photobucket.com/albums/w45/chrisphilipou/gruveski.jpg
За оваа слика мислиш?

#7   Пролетски on 04.16.14 at 7:53 pm

за таа мислам…
Вајда глујо платил да ја прецртаат.. Не за џабе он е потомок на Ванчо Михајлов.
А за шмајзерите 100% е така.
А бугарскиот јазик не треба да буни од проста причина што во тој период се учело бугарски по школите окупаторот така викал. бар дедо така ми има кажувано

#8   Пролетски on 04.16.14 at 7:53 pm

btw. Она што е напишано на Бугарски: еден народ, еден цар, едно царство е крајно космополитски..
Камо ли така космополитски да беше фашизмот :)

#9   Stefus-Refus on 04.16.14 at 7:53 pm

Сите како еден, еден за сите, еден сум јас.:-)

#10   Пролетски on 04.16.14 at 7:53 pm

ки ки ки..
мразам што ќе го речам ова ам до негде во право с егрциве (ама и они не се ангели) оваа карта ја имаше и на Гоце Делчев гробот кога грујо ставаше цвеќе.
А иначе селаните ил исе монтирани на сликава или со пушка се натерани да се сликаат (второво веројатно).

#11   Guest on 04.16.14 at 7:53 pm

Обединтета Македонија е наше дело!

#12   Stefus-Refus on 04.16.14 at 7:53 pm

Е сега дали е „ваше“ дело или на Пикасо неможам да го прочитам потписот на цртежот.

#13   Guest on 04.16.14 at 7:53 pm

Италијански војници нема! Има македонски селани/бугари/!!!

#14   Stefus-Refus on 04.16.14 at 7:53 pm

Хмммм глеј го знамете на Десно и текстот на Итаљанаски. Додуше не сум експерт по нацистички униформи ама мислам дека има само швабски војници.Забавна е сликата ради тоа што ги има сите само јапанци фалат.

#15   Stefus-Refus on 04.16.14 at 7:53 pm

Не се гледа ама од кај што е камерата има 3-4 ес-есовци со шмајзери накај нив и им викаат „Смејте се или…“ Инаку мислам дека е сликана во Скопје.
http://i173.photobucket.com/albums/w45/chrisphilipou/gruveski.jpg
За оваа слика мислиш?

#16   Пролетски on 04.16.14 at 7:53 pm

за таа мислам…
Вајда глујо платил да ја прецртаат.. Не за џабе он е потомок на Ванчо Михајлов.
А за шмајзерите 100% е така.
А бугарскиот јазик не треба да буни од проста причина што во тој период се учело бугарски по школите окупаторот така викал. бар дедо така ми има кажувано

#17   Пролетски on 04.16.14 at 7:53 pm

btw. Она што е напишано на Бугарски: еден народ, еден цар, едно царство е крајно космополитски..
Камо ли така космополитски да беше фашизмот :)

#18   Stefus-Refus on 04.16.14 at 7:53 pm

Сите како еден, еден за сите, еден сум јас.:-)

You must log in to post a comment.